SDS je edina, ki lahko popelje Slovenijo na pravo pot

  Objavljeno: Četrtek, 18.05.2017    Rubrika: Sporočila za javnost
  SDS lista EU volitve - obrezana1 zmanjsana 50%
  Jutri, 20.5.2017, bo v Mariboru potekal že 11. Kongres Slovenske demokratske stranke (SDS). Kongres bo obiskalo preko 800 delegatov in gostov iz vse Slovenije, med drugimi tudi Viktor Orban, predsednik vlade Republike Madžarske, skupaj s svojo delegacijo.

  Delegati Kongresa bodo tudi tokrat volili novo vodstvo stranke, torej predsednika in 18 članski izvršilni odbor, ki bodo skozi naslednja štiri leta vodili stranko ter uresničevali zaveze nosilne Resolucije - Slovenija v srcu.

  Nosilna resolucija tokratnega Kongresa zajema številna problematična področja in zanje ponuja konkretne rešitve. Osredotoča se na lajšanje administrativnih bremen za vse državljane, izzive, ki jih prinaša demografska slika Slovenije, krizo vrednot, trajen migrantski pritisk, varnost naših meja in državljanov ter težave odtekanje denarja znotraj zdravstvenega sistema.

  »SDS je stranka, ki je kljub težkim časom kljubovala vsem pritiskom in preživela. Danes je močnejša in še vedno trn v peti tistim, ki si želijo prilastiti in podrediti našo državo. Je desno sredinska stranka, ki predstavlja pomemben in spoštovan del Evropske ljudske stranke, največje politične skupine v Evropi. Na to smo izjemno ponosni«, pred jutrišnjim Kongresom izpostavlja evropska poslanka Romana Tomc.

  V prihodnosti nas čaka ogromno izzivov, na katere le SDS ponuja konkretne odgovore in rešitve. Primarni cilj in obljuba ob zmagi na prihodnjih volitvah ostaja, kot je navedeno v Resoluciji, da bo »Slovenija postala prostor pravičnosti in blaginje za vse, ki so se zanjo pripravljeni potruditi«.

  Romana Tomc ob tem poudarja: »Verjamem, da ima SDS najboljši gospodarski in socialni program, ki ureja najbolj pereče probleme naše Slovenije - institute pravne države, svobodne medije, šolstvo, podjetništvo in zdravstvo. Slovenska demokratska stranka je zagotovo najboljša izbira, saj je sposobna obrniti krmilo in Slovenijo postaviti na zemljevid demokratičnih, ekonomsko razvitih in socialno pravičnih držav.«
   
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let