Nagradna igra ob evropskem tednu mladih

  Objavljeno: Sreda, 03.05.2017    Rubrika: EVROPSKA ZGODBA
  Bowling
  Prvi teden v maju je po vsej Evropi namenjen mladih. Ob tej priložnosti smo za vas pripravili nagradno igro s privlačnimi nagradami.

  Evropski teden mladih je odlična priložnost za aktivno vključitev v politike Evropske unije, z izmenjavo svojih izkušenj in spoznavanjem možnosti, ki jih ponujajo programi EU. Glede na to, da v letošnjem letu praznujemo tudi 30. obletnico izvajanja programa Erasmus+, se letošnji teden mladih osredotoča prav na priložnosti, ki jih mladi lahko koristijo v tem okviru. Poudarek je tudi na novi pobudi, Evropski solidarnostni enoti, ki mladim omogoča pridobivanje delovnih izkušenj po celem svetu.

  Evropska unija veliko stavi na mlade. Pomembno je, da ti dobijo priložnost aktivno sodelovati v oblikovanju politik, tako na nacionalni, kot evropski ravni. S svojimi politikami se Unija trudi omogočiti kvalitetno izobraževanje, enostaven prehod na trg dela ter seveda kvalitetne zaposlitve.

  Ena od priložnosti je seveda tudi opravljanje plačane prakse v evropskih institucijah. V pisarni evropske poslanke Romane Tomc smo to možnost ponudili že številnim mladim.

  Za sodelovanje v nagradni igri vas vabimo, da odgovorite na spodnji dve vprašanji:
  Koliko mladih je zaenkrat že imelo priložnost opravljanja plačanega pripravništva v naši pisarni? Odgovor se skriva v eni izmed naših nedavnih objav na facebooku.
  Evropska poslanka Romana Tomc je v Evropskem parlamentu pripravljalka mnenja za zelo pomembno poročilo iz področja mladih. Katero poročilo je to? Odgovor najdete na naši spletni strani.

  Odgovore sprejemamo do konca petka, 5.5.2017, nato bomo izžrebali 5 nagrajencev. Odgovore vpišite med komentarje pod to objavo.

  Vabljeni k sodelovanju!
   
   
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let