Evropska poslanka Romana Tomc: Neprestano spreminjanje sistema odvrača vlagatelje

    Objavljeno: Torek, 09.12.2014    Rubrika: Sporočila za javnost
    ambklubdec2014
    Evropska poslanka, Romana Tomc (SDS/ELS), je danes v Evropskem parlamentu, v sodelovanju s Klubom Ambasadorjev Slovenije v Belgiji, organizirala delovni zajtrk z naslovom Tax regulation 2015 in Belgium and Slovenia: news, developments and impact on SMEs and industry. Srečanja so se poleg mnogih slovenskih podjetnikov udeležili tudi podjetniki iz Belgije.

    »Težko se je odločiti za vlaganje v državo, v kateri je davčni sistem zapleten, davki pa so visoki,« je v uvodu dejala evropska poslanka Romana Tomc.

    V globaliziranem svetu, v katerem živimo, je konkurenčnost ključnega pomena. »Cilj današnjega srečanja je okrepiti vezi med Slovenijo in Belgijo,« je nadaljevala, preden so o davčnem sistemu v Sloveniji in Belgiji spregovorili ostali govorniki. Spomnila je na 300 milijardni investicijski načrt Evropske komisije in dodala, da je to priložnost tudi za Slovenijo, ki je ne smemo zamuditi.

    Ob tem se je dotaknila napovedi slovenske vlade glede povišanja obremenitev za podjetja. Takšni ukrepi, ki neprestano spreminjajo sistem, odvračajo potencialne vlagatelje in zmanjšujejo konkurenčnost slovenskih podjetij.

    Ključno sporočilo dogodka je bilo povezovanje slovenskih in bruseljskih podjetij. Evropska poslanka je ob tem še dejala, da tudi vloga politikov pri tem ni povsem odmaknjena in da so prav dogodki, kot je bil današnji, dokaz, da lahko tudi politiki naredijo kaj na tem področju.

    »Politiki smo tisti, ki sprejemamo odločitve in razumeti moramo kakšne so potrebe na trgu in kakšne potrebe imajo državljani,« je zaključila evropska poslanka RomanaTomc.
    « Nazaj na seznam

    446824564
    Prebivalcev v EU

    2734000
    Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

    13984000
    Število brezposelnih EU (27 2020)

    16 %
    Razlika v plačilu med spoloma 2020

    65% %
    Odstotek aktivnega prebivalstva EU

    20% %
    Prebivalci nad 65 let