"Poklon žrtvam v Parizu tudi v Evropskem parlamentu"

  Objavljeno: Ponedeljek, 12.01.2015    Rubrika: Sporočila za javnost
  charlie
  Evropski poslanci so se na plenarnem zasedanju v Strasbourgu poklonili žrtvam napada na časopisno hišo Charlie Hebdo v Parizu. Predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz je izrekel iskreno sožalje družinam žrtev in njihovim najbližjim.

  “Kritika, satira, umor in svoboda izražanja. Vse to je vzelo 17 življenj. Želim si, da bi svojci in njihovi najbližji čim prej okrevali. Imamo pravico, da živimo skupaj in da živimo varno. Napad, ki se je zgodil presega našo svobodo. Gre za napad na vse nas. Toda sedaj ne smemo spremeniti naše svobode in ne smemo zmanjšati naših vrednot. Ne smemo poklekniti pred ksenofobijo in se odreči vrednotam, ki nas opredeljujejo.”

  Evropska poslanka Romana Tomc ob tem dodaja: “Svoboda govora je ena izmed temeljnih človekovih pravic in stebrov demokracije. Kakršnokoli omejevanje te svobode je zato grob poseg v človekove pravice in demokracijo. Napad na časopisno hišo v Parizu, ki je vzel življenja, je nedopustno in brutalno dejanje, ki ga ostro obsojam.”

  “Francija je bila zadeta v srce in potrebno je zaščititi te vrednote. Svoboda tiska, strpnost in medsebojno sodelovanje nas opredeljujejo. Ščititi moramo svobodo vseh v Evropi in v svetu. Odgovor je še več demokracije, odprtosti in strpnosti”, je v svojem govoru zaključil Schulz.
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let