Poslanci skupine ELS enotni: Juncker bo dober predsednik Komisije

  Objavljeno: Četrtek, 17.07.2014    Rubrika: Sporočila za javnost
  julij-2-2014
  Slovenski poslanci politične skupine ELS, dr. Milan Zver, Lojze Peterle, Romana Tomc, Franc Bogovič in Patricija Šulin, so se danes v Strasbourgu na sestanku delegacije dogovorili o skupnih načrtih za v prihodnje in se strinjali, da bodo nadaljevali s konstruktivnim sodelovanjem iz prejšnjega mandata.

  Slovenska delegacija je včeraj glasovala za Jean-Claude Junckerja za predsednika Evropske komisije in je prepričana, da je okrepljena demokratična legitimnost predsednika Evropske Komisije izredno pomembna za odločanje Komisije v prihodnje, kot tudi za njeno sodelovanje z Evropskim parlamentom. Poslej bo Evropska komisija še bolj zavezana bližini državljanov.

  Slovenska delegacija podpira tudi okvirni program, ki ga je včeraj predstavil Jean-Claude Juncker. Poslanci delegacije ELS pozivajo slovensko vlado in zmagovalce državnozborskih volitev kot tudi druge stranke novo izvoljenega Državnega zbora, da pri izbiri kandidatke oz. kandidata za evropskega komisarja upoštevajo isti kriterij, kot je bil uporabljen pri izbiri predsednika Evropske komisije.
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let