Romana Tomc: "Rešitve za dolgoročno stabilnost naj bodo celovite."

  Objavljeno: Sreda, 21.01.2015    Rubrika: Sporočila za javnost
  latvianpresidency
  V Evropskem parlamentu je danes na seji Odbora za ekonomske in monetarne zadeve potekal gospodarski dialog s predsedsednikom Ecofina, latvijskim ministrom za finance, Janisom Reirsom.

  Latvija je predsedstvo EU prevzela s 1. januarjem letos in si kot glavni cilj na področju gospodarstva in financ postavila vzpostavitev Evropskega sklada za strateške naložbe. Odbor ECON bo imel tudi pri sprejemanju ostalih zakonodajnih aktov pomembno vlogo.

  “Latvijskemu finančnemu ministru želim veliko sreče in poguma pri predsedovanju EU. Na področju financ in gospodarstva nas čakajo resni izzivi. Okrevanje v EU ni enakomerno, med posameznimi državami so čedalje večje razlike. Tudi v razmišljanju glede zagotavljanja finančne stabilnosti evrskega območja,” je danes v Evropskem parlamentu v Bruslju opozorila evropska poslanka Romana Tomc.

  Ob robu dialoga in izmenjave mnenj, je Romana Tomc dejala še: “Gospodarsko rast in nova delovna mesta lahko dosežemo s spodbujanjem investicij. Vendar samo to še ni zagotovilo za dolgoročno ekonomsko in socialno stabilnost evrskega območja. Stalno prilagajanje novim razmeram in zavedanje, da živimo v globalnem svetu je ključ pri iskanju optimalnih rešitev, ki naj bodo celovite.”

  Janis Reirs je med drugim dejal, da “je pogoj za uspešnost investicij, da so del potrebnih političnih reform,” zato bodo ukrepi iz strukturnih reform tudi ključni za uspešnost Evropskega sklada za strateške naložbe.
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let