"Vremenske ujme zahtevajo celostno rešitev"

  Objavljeno: Petek, 07.11.2014    Rubrika: Sporočila za javnost
  vremenske-ujme-2014
  V Sloveniji in po svetu smo v zadnjem obdobju priča pogostim vremenskim ujmam. Posledice so katastrofalne, ne le v obliki velike materialne škode, ampak so ogrožena tudi življenja ljudi.

  Evropska poslanka Romana Tomc ob tem navaja: “Narava nas vse pogosteje opominja, da se do nje obnašamo preveč mačehovsko. Naravne nesreče so vse pogostejše, posledice pa vse hujše. To zahteva večjo pozornost političnih odločevalcev, ki lahko z ustreznimi odločitvami preprečijo marsikatero škodo. Zanašanje na civilno iniciativo ni zadostno. Ni mogoče v nedogled prelagati odgovornost za izrečene, vendar neizpolnjene obljube, ki jih slišimo ob vsaki nesreči. Ukrepati je potrebno takoj. V primeru poplav, ki so zajele Slovenjo najprej s sanacijo škode, v naslednjem koraku pa z ustreznim prostorskim načrtovanjem in izgradnjo ter urejanjem vodotokov. V proračunu za takšne primere obstaja posebna rezerva, sredstva pa je mogoče dobiti tudi iz evropskih virov.”

  “Pomoč, ki jo potrebujejo ljudje, mora čim prej priti v prave roke. Vse priznanje in zahvala prostovoljcem, ki prevzemajo breme za stvari, ki bi jih morala urediti država.,” zaključuje Romana Tomc.
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let