Dobrodelni koncert basbaritonista Luka Debevca Mayerja in pianista Diega Licciardija

  Objavljeno: Ponedeljek, 21.11.2016    Rubrika: Zadnje novice
  slika-1

  Včeraj zvečer je v Brežicah potekal dobrodelni koncert argentinskega basbaritonista Luka Debevca Mayerja in pianista Diega Licciardija. Koncert sta organizirali Ustanova Vrtnica in Ustanova Ivana Cankarja za štipendiranje, dobrodelni ustanovi za pomoč ljudem, ki so se znašli v finančni stiski.

  Pevec Luka Debevec Mayer in pianist Diego Licciardi sta s svojim raznolikim programom navdušila prav vsakega obiskovalca. V prelepi, zelo akustični in pa do zadnjega kotička polni Viteški dvorani gradu Brežice so odmevale slovenske narodne pesmi, arije iz vsega sveta, črnske duhovne in pa tudi nekaj klavirskih skladb. K zares pozitivnem vzdušju pa je pripomogel tudi ambient dvorane, ki s svojimi freskami in drugimi poslikavami človeka popelje v neko drugo obdobje.

  Predsednica Ustanove Ivana Cankarja in evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS) je v svojem uvodnem nagovoru povzela besede Ronalda Reagana, ki je dejal, da "ne moremo pomagati vsakemu, vsakdo pa lahko nekomu pomaga". S sredstvi, ki smo jih zbrali s pomočjo prodaje vstopnic in pa številnih donacij, bomo lahko pomagali tistim, ki našo pomoč najbolj potrebujejo. Po prvih ocenah se je do danes zbralo že več kot 5500 eur sredstev, donacije pa še kar prihajajo.

  Več si lahko ogledate v priloženi foto galeriji!

  (Foto: SDS)

  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let