Evropska poslanka Romana Tomc na obisku v Halozah

  Objavljeno: Sobota, 28.03.2015    Rubrika: Zadnje novice
  haloze4
  Na povabilo poslanke Državnega zbora RS Suzane Lep Šimenko, je evropska poslanka Romana Tomc v petek, 27. marca 2015 obiskala Haloze.

  Obisk se je pričel z delovnim kosilom s predstavnikoma dveh največjih delodajalcev v regiji in županom v občini Kidričevo, gospodom Antonom Leskovarjem. V uvodu so evropski poslanki predstavili težave in ovire s katerimi se ob svojem delu srečujejo in ji predali svoje poglede za izboljšanje situacije v tej regiji.

  Sledil je obisk in ogled proizvodnje družinskega podjetja Sveča iz Pobrežja, kjer že več kot 25 let izdelujejo sveče. Na poti v Cirkulane smo se ustavili pri družini Jurgec v Gradiščah, kjer se lahko pohvalijo z izjemno razgledno točko, s katere je vidno Dravsko polje, Pohorje in Slovenske Gorice.

  V Cirkulanah, sta evropsko poslanko Romano Tomc pozdravila podžupan in direktorica občinske uprave Cirkulane. Temu je sledil ogled večnamenske dvorane, ki je bila zgrajena s pomočjo evropskih sredstev. V nadaljevanju se je evropska poslanka srečala tudi s svetniki in predsedniki občinskih odborov Slovenske demokratske stranke iz haloških občin.

  Po prijetnem druženju v Cirkulanah se je obisk nadaljeval na občini Videm pri Ptuju, kjer se je evropska poslanka srečala s predstavniki haloških občin. Govora je bilo o aktualnih problematiki Haloz.

  Obisk v Halozah je evropska poslanka v zaključila na pogovornem večeru z naslovom »Gospodarstvo na relaciji EU, Slovenije in občine«, kjer so bile gostje še domača poslanka v Državnem zboru RS Suzana Lep Šimenko in domačinka Andreja Janc Koderman.

  V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj foto utrinkov obiska v Halozah.
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)