Evropska poslanka Romana Tomc obiskala Sevnico

  Objavljeno: Sobota, 25.04.2015    Rubrika: Zadnje novice
  teraplant2
  Na pobudo poslanca DZ RS Tomaža Lisca in OO SDS Sevnica se je v petek, 24. aprila 2015 v popoldanskem času na delovnem obisku v Sevnici mudila evropska poslanka Romana Tomc.

  Evropska poslanka se je naprej skupaj s poslancem in podpredsednico OO SDS Sevnica Tanjo Novšak udeležila delovnega kosila, kjer so ji poslanec Tomaž Lisec, župan občine Sevnice Srečko Ocvirk in direktor občinske uprave Zvone Košmrl predstavili občino, predvsem vse pomembnejše projekte v občini, ki so bili v preteklosti sofinancirani tudi s pomočjo evropskih sredstev. Vsi so se strinjali, da je težava v tem, ker država zamuja s projekti iz evropske perspektive 2014-2020. Če bi vlada imela natančno definirane prioritete, bi se tako poslanci, predvsem pa lokalne skupnosti, bolj intenzivno pripravljali na razpise z svojimi projekti. Tudi občina Sevnica ima kar nekaj predlogov in idej za koriščenje EU sredstev in čaka, da vlada preko ministrstev aktivno pristopi k projektom, ki bodo podlaga za črpanje teh sredstev.

  Sledil je obisk podjetja Siliko d.o.o na Radni, kjer je direktor Janez Koprivec goste popeljal preko obratov v proizvodnji, na srečanju pa je bilo odprtih kar nekaj vprašanj, predvsem s področja gospodarskih gibanj, davčnih bremen in bančnega sistema.

  V podjetju Tanin d.d. je prisotne sprejel direktor Ivan Mirt, ki je v uvodu predstavil delovanje in vizijo podjetja. Kljub remontu so si vsi prisotni ogledali razvojni laboratorij, ki je bil uradno odprt v letu 2012. Razveseljivo je, da ima podjetje v načrtu širitev laboratorija, kar bo podjetju pomagalo pri širitvi svojih produktov na tuje trge.

  Direktor podjetja Terraplant d.o.o Jože Šturbej je vse prisotne sprejel kar pred svojim rastlinjakom v Orešju, ki je bil zgrajen tudi s pomočjo evropskih sredstev. Sprehod skozi rastlinjak pa je pokazal, da podjetje ne bi uspevalo in raslo brez ekipe zaposlenih, ki vseskozi skrbijo, da se preko tisoč različnih vrst rož ustrezno oskrbi, da so pripravljene na svojo nadaljnjo pot in rast.

  Za zaključek sta se evropska poslanka Romana Tomc in poslanec Tomaž Lisec v Vinski kleti Mastnak srečala s člani IO SDS Sevnica. Gostitelj Zdravko Mastnak je predstavil svojo strast in delovanje podjetja. Govora je bilo tudi o pridobivanju evropskih sredstev in o težavah, ki jih imajo obrtniki, gospodarstveniki in kmetje ob soočenju z državno administracijo.

  Evropska poslanka Romana Tomc se je vsem zahvalila za sprejem, jim zaželela uspešno poslovno pot, se priporočala za njihove nadaljnje predloge in pripombe ter zagotovila, da se bo v Sevnico še rada vrnila.
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)