Romana Tomc: Družini je potrebno dati poseben pomen

  Objavljeno: Ponedeljek, 14.12.2015    Rubrika: Zadnje novice
  V nedeljo, 13. decembra 2015 je v kulturni dvorani na Škofljici potekalo predavanje pred referendumom, na katerem se bo odločalo o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Predavatelji so bili Tomaž Merše, predsednik društva Družinska pobuda, zakonca Sara in Bojan Doljak iz Logatca ter evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc in poslanka Iva Dimic iz NSi.

  Predavanje se je začelo s kratkim kulturnim programom, v katerem je pevski zbor zapel dve domači slovenski pesmi. Nato je Tomaž Merše, predsednik društva Družinska pobuda, argumentirano razložil, zakaj je potrebno na referendumu glasovati proti Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Argumente je podkrepil s predstavitvijo zakona in praktičnimi primeri tako v Sloveniji kot v svetu. V svoji predstavitvi je govoril tako o problemih posvojitve, kot tudi o tem, kako bo zakon vplival na vzgojni in izobraževalni sistem v Sloveniji.

  Zakonca Doljak iz Logatca sta pripovedovala o družini, posvojitvah, o ločitvah in vseh problemih, ki lahko nastajajo v družinah. Prisotne je nagovorila tudi poslanka NSi Iva Dimic in poudarila predvsem, kako na hitro in brez javnih razprav se je zakon sprejemal.

  Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc pa je v svojem nagovoru pozvala, da se referenduma udeležimo v čim večjem številu, saj je potrebno doseči kvorum, zato da bi referendum veljal. Nadalje je spregovorila o spoštovanju človekovih pravic ter poudarila, kako je treba te pravice razumeti in jih tudi uresničevati. "Namen predlagatelja zakona je, da manjšina prevlada nad večino," je dejala poslanka.

  Prisotni so delili mnenje, da je v nedeljo 20. decembra, treba iti na referendum in glasovati proti spornemu zakonu, ki želi razvrednotiti družino, izničiti pomen mame in očeta za otroka, izbrisati moški in ženski spol, ukiniti pravico posvojenim otrokom do mame in očeta ter prepovedati posvojitev svojih vnukov starim staršem.
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)