Romana Tomc na videokonferenci z regijskim štabom civilne zaščite za Notranjsko

  Objavljeno: Petek, 23.10.2020    Rubrika: Zadnje novice
  tomcromana2018-11
  Evropska poslanka Romana Tomc je sodelovala na videokonferenci o krizi in ukrepih, povezanih z aktualno Covid-19 situacijo, v organizaciji regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko: »Politično lahko sprejmemo razne ukrepe, dajemo veliko denarja, ampak rešitev je vedno v ljudeh. Če se bomo sami odgovorno obnašali, bomo lahko največ storili pri omejevanju okužbe,« je poudarila v videokonferenci. Zahvalila se je vsem tistim, ki dnevno aktivno pomagajo pri omejevanju epidemije.

  Povedala je, da ta teden poteka seja evropskega parlamenta, seveda na daljavo. Tudi sama je zaradi tega v Sloveniji: »V Bruslju so razmere še slabše kot v Sloveniji, ukrepi so drastični, nošenje mask je obvezno povsod, preverjajo celo prisotnost v pisarnah, razmere so izjemno resne.« Dodala je, da je evropski parlament poleg vseh ostalih pomembnih tem obravnaval tudi reševanje aktualne krize, od iskanja zalog zaščitne opreme, do pomoči gospodarstvu, pa tudi aktivacije milijard evrov za reševanje brezposelnosti.

  V teh razmerah se je še posebej pokazalo, kako zelo je Evropa odvisna od preostalega dela sveta, predvsem v zdravstvu. »To je izziv za Evropsko unijo, ukrenili bomo vse, da bi Evropa postala manj odvisna. Enotnih navodil, kako naj države in vlade ravnajo, ni. Vsaka država se s situacijo sooča drugače, vlade s polno odgovornostjo sprejemajo lastne ukrepe. Ocenjujem, da so naši ukrepi dobri, še posebno na področju gospodarstva je situacija v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami še obvladljiva, upajmo, da bo taka tudi ostala,« je sklenila evropska poslanka Romana Tomc.

   
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let