Romana Tomc: Komentar na govor nemške kanclerke Angele Merkel

  Objavljeno: Četrtek, 15.11.2018    Rubrika: Sporočila za javnost
  Merkel europarl
  "Vi ste največji demokratični parlament na svetu. Zastopate več kot 500 milijonov ljudi. Razprave v Parlamentu kažejo na evropsko raznovrstnost. Kljub vsemu pa smo pri iskanju rešitev enotni, vedno smo do sedaj našli skupno rešitev," je nemška kanclerka Angela Merkel danes nagovorila evropske poslance.

  Angela Merkel je v govoru poudarila dve vrednoti, strpnost in solidarnost, na katerih temelji evropska kultura, pa tudi osnova vseh evropskih pogodb.

  Evropska poslanka Romana Tomc je ob robu zasedanja komentirala govor: "Angela Merkel je v svojem govoru večkrat izpostavila, da je treba poleg svojih interesov upoštevati tudi interese drugih. S tem se lahko strinjam, vendar mora biti spoštovanje obojestransko oziroma vsestransko. Upam, da to ne velja le toliko časa, dokler so interesi usklajeni z nemškimi.

  Merklovi ni mogoče odreči zaslug, ki jih ima pri tem, da je Nemčija še vedno ena ena najmočnejših gospodarskih sil na svetu. Dejstvo, da kljub gospodarskim uspehom izgublja podporo med nemškimi volivci, kaže na to, da je bila njena politika na področju migracij zgrešena. Z vidika ostalih držav, ki se danes soočajo z velikim pritiskom ilegalnih migracij, pa je bila ta politika tudi egoistična."


  foto: europarl multimedia
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let