Romana Tomc: Predsedstvo ELS o izzivih in prihodnosti Evrope tokrat na Dunaju

  Objavljeno: Četrtek, 06.09.2018    Rubrika: Sporočila za javnost
  vienna EPP group 2018
  Poslanci Evropskega parlamenta se v naslednjih dveh dneh mudijo na sestanku predsedstva politične skupine Evropske ljudske stranke (ELS) na Dunaju. Med vidnejšimi evropskimi politiki, ki bodo nagovorili predsedstvo je tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz. Srečanje poteka pod vodstvom Manfreda Webra, kandidata ELS/EPP za predsednika Evropske komisije.
   
  »Na Dunaju se je pisala zgodovina Evrope, vendar danes ne govorimo o preteklosti, ampak o prihodnosti. O ključnih izzivih med katere spadajo naša varnost, vprašanje obvladovanja migracij in digitalizacija. V politični skupini Evropske ljudske stranke smo enotni. Ohraniti moramo svoje vrednote in ostati konkurenčni«, je ob robu srečanja zapisala evropska poslanka Romana Tomc.
   
  Glavni vsebinski poudarki predsedstva politične skupine se nanašajo na posledice digitalizacije, globalizacije in prevlade nekaterih internetnih velikanov. Vsi ti izzivi zahtevajo poglobljeno razpravo, saj bodo krojili evropsko prihodnost. V dopoldanskem delu je predsedstvo nagovoril tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz.
   
  »Težko bi oporekali besedam, ki jih je Kurz izrekel v svojemu govoru. Proevropsko, zdravorazumsko, s poudarkom na odgovornosti in pomenu odpornega gospodarstva ter pravičnosti«, je v svojem komentarju zapisala evropska poslanka Romana Tomc.
   
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let