Odgovor evropske poslanke Romane Tomc na zavajujoče pisanje časnika Večer

  Objavljeno: Četrtek, 13.01.2022    Rubrika: Stališča evropske poslanke
  tomcromana2018-3
  V nadaljevanju objavljamo odgovor evropske poslanke Romane Tomc na pisanje novinarja časnika Večer, ki je v članku ob smrti predsednika Evropskega parlamenta navedel netočne in zavajujoče informacije. 

  Spoštovani,

  Pišemo vam v imenu evropske poslanke Romane Tomc.

  V današnjem Večeru ste zapisali: "...v oči je zbodlo, da se vsaj do poznega popoldneva nista oglasila Milan Zver in Romana Tomc iz slovenske SDS, ki sta se Sassolijem pogosto zapletala spore, nazadnje ob poročilu misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev pod vodstvom Sophie in 't Veld Sloveniji in decembrskem glasovanju resoluciji temeljnih pravicah in vladavini prava Sloveniji Evropskem parlamentu."

  Evropska poslanka Romana Tomc s predsednikom Sassolijem ni bila v nikakršnem sporu, sožalni zapis pa je objavila ob 11. uri dopoldne.

  Tukaj si lahko preberete njeno izjavo: https://www.facebook.com/100058213892937/posts/342753617675099/?d=n

  "Danes zjutraj nas je presenetila vest o smrti predsednika Evropskega parlamenta, Davida Sassolija. Vedeli smo, da je bolan, v zadnjem času je tudi pogosto manjkal na zasedanjih Evropskega parlamenta. Vendar kljub temu nismo mislili, da je bolezen tako zelo napredovala, saj je še pred mesecem dni dopustil možnost, da ponovno kandidira za predsednika.

  Ne glede na to, da so bila naša politična stališča včasih tudi drugačna, je bil Sassoli velik borec za vrednote, na katerih temelji Evropska unija. Kolegi v Evropskem parlamentu se ga bomo spominjali tudi po njegovem italijanskem temperamentu in povezovalnem pristopu pri vodenju Parlamenta.

  Vsaka smrt je tudi opomin, kako dragoceno je življenje in kako ga pogosto zapravljamo za povsem nepomembne stvari. Zato naj bo to tudi priložnost, da se ozremo vase, in poskusimo živeti brez strahu, brez zamer in brez prepirov.

  Vsem najbližjim in dragim Davida Sassolija pa izrekam iskreno sožalje.

  Romana Tomc"

  V pisarni evropske poslanke obžalujemo, da avtor prispevka že zaradi spoštovanja do preminulega predsednika Evropskega parlamenta ni vrstic v članku zapolnil z dodatnim opisom njegovih lastnosti demokrata, po katerem se ga bomo vsi spominjali. Namesto tega je iskal namišljene spore in tudi lažno navedel čas, ko naj bi se poslanka oglasila.

  Prosimo, da v skladu z Zakonom o medijih objavite popravek članka.

  Z lepimi pozdravi,

  Pisarna evropske poslanke Romane Tomc
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)