Stališče evropske poslanke Romane Tomc

  Objavljeno: Četrtek, 18.10.2018    Rubrika: Stališča evropske poslanke
  rt
  V nadaljevanju objavljamo stališče evropske poslanke Romane Tomc do izjave predsednika Evropske komisije Junckerja o izključitvi Orbanovega Fidesza iz Evropske ljudske stranke, katere članica je tudi sama:

  Vprašanje novinarke Metke Prezelj za SiolNET
  Po tem, ko se je madžarski premier Viktor Orban s pismom zahvalil skrajno desni grški stranki Zlata zora, da v Evropskem parlamentu septembra ni podprla sankcij zoper Madžarsko, je danes predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker v pogovoru za francoski Le Monde povedal, da za madžarskega premirja Viktorja Orbana po njegovem mnenju ni več prostora v Evropski ljudski stranki (EPP).
  Ali menite, da je Orban še primeren za člana vaše stranke?
  Kako bi glasovali, če bi bil na glasovanju predlog o izključitvi Orbana iz stranke EPP?

  Odgovor evropske poslanke Romane Tomc: 
  "Viktor Orban je kot predsednik Fidesza in predsednik madžarske vlade zelo pomemben člen Evropske ljudske stranke. Vedno se odzove na naša vabila in je vedno pripravljen na sodelovanje s poslanci v Evropskem parlamentu. Da je vreden svojega zaupanja je že velikokrat dokazal s tem, da se je odločno zavzel za madžarski narod in tudi za evropske vrednote. Mnogim evropskim voditeljem te odločnosti manjka. V primeru, da bi prišlo v okviru Evropske ljudske stranke do glasovanja o izključitvi Fidesza, bi gotovo glasovala proti."
   
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)