Vtis stažistke ob zaključku dela v Evropskem parlamentu - Urška Kokot

  Objavljeno: Četrtek, 13.01.2022    Rubrika: Vtisi stažistov
  IMG_6104
  Leto 2021 se je končalo, s tem pa tudi moje stažiranje v Evropskem parlamentu. Domov sem se vrnila polna vtisov, novih znanj, izkušenj in prijateljstev.
   
  Že pred prihodom v Bruselj sem vedela, da me čaka res edinstvena izkušnja, in vsak dan, ki sem ga preživela tam, je to potrdil. Evropski parlament sem sicer že obiskala, ampak njegov pravi utrip sem začutila šele, ko sem bila del njega. Evropska poslanka Romana Tomc in njena asistenta, Mateja in Damjan, so me res lepo sprejeli, me usmerjali in pomagali. Nekoliko težje mi je bilo prve dni, ko še nisem poznala ne zgradbe, ne načina dela, ampak mislim, da sem se hitro navadila na tempo, ki vlada v Bruslju. Moje naloge so se vsak dan razlikovale, zato je delovnik res hitro minil. Zaradi trenutnih razmer je moje stažiranje potekalo nekoliko drugače kot v časih pred Covidom. Namesto, da bi se raznih sestankov udeleževala v živo, sem jih spremljala preko spleta, kar nekaj dela pa sem opravila kar od doma. Vendar mi to ni pokvarilo izkušnje. Kot študentki prava mi je bil najbolj zanimiv del stažiranja, da sem lahko znanje, ki sem ga o delovanju Parlamenta pridobila na fakulteti, prenesla v prakso. Mislim, da sem od celotne izkušnje res veliko odnesla, in z veseljem bi v Bruslju še ostala kak mesec. Morda pa se kdaj še vrnem!
   
  Resnično hvala ge. Tomc, Mateji in Damjanu, da so mi omogočili to nepozabno izkušnjo, od katere sem res veliko odnesla. Vsem mladim bralcem, ki bi si želeli izkusiti delček dela v Evropskem parlamentu, pa bi rada sporočila, naj se prijavijo na mesto stažista, ker jim zagotovo ne bo žal. Tujina ti kot mlademu človeku da ogromno in res sem hvaležna ge. Tomc, da se tega zaveda in nam, mladim, pri tem tudi pomaga.

  Urška Kokot
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)