Vtisi o delu stažistov v Evropskem parlamentu - Jan Muršec

  Objavljeno: Torek, 26.04.2022    Rubrika: Vtisi stažistov
  slika 2
  Če mislite da dopust hitro mine, poizkusite priti delati v Evropski parlament. V enem trenutku prvič odpreš vrata pisarne, v drugem je vse le še lep spomin.
   
  Bruselj, Belgija in Benelux pa tudi severna Francija in zahodna Nemčija so z odličnimi povezavami na dosegu roke in vsakomur, ki si ne vzame časa ter jih obišče in pobližje spozna, bo žal. Verjemite, v času ko vlak iz Maribora pripelje v Koper, ste si tukaj ogledali že dve mesti in prost vikend da več kot dovolj časa za to.
   
  Sedaj si predstavljajte kako prvič zakorakate v velik trgovski center, točno tako, najprej navdušenje zatem pa zmeda pri orientaciji in tako je tudi v Evropskem parlamentu. Tukaj me je čakalo novo okolje, novi obrazi in nepozabni dnevi. Spoznati kako mehanizem Evropskega parlamenta deluje je izjemna izkušnja, sploh zato ker smo v danem času obravnavali prehransko in energetsko problematiko v družbi strokovnih sodelavcev.
   
  Nobena ekipa ni tako dobra kot tista, ki se dopolnjuje, zato sem vesel da sem bil sprejet v pisarno gospe Romane Tomc, katera vodi z polno odločnostjo, asistentka Mateja doprinese pedantnost in Damjan obsežnim nalogam vdahne lahkotnost. Zato se na tem mestu vsem skupaj lepo zahvaljujem za vašo prijaznost ter da ste me tako lepo sprejeli. Zahvala gre tudi Andreji, katera je z potrpežljivostjo in dobro voljo pomagala pri usklajevanju vsega potrebnega, hvala vsem.
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)