Vtisi o delu stažistov v Evropskem parlamentu - Staša Mlekuž

  Objavljeno: Sreda, 06.12.2017    Rubrika: Vtisi stažistov
  Staša
  Kako opisati stažiranje v pisarni evropske poslanke Romane Tomc, kako opisati prisostvovanje odločanju evropskih poslancev o najbolj pomembnih temah,  kako opisati življenje v tako vibrantnem, hitrem in 'mladem' mestu, Bruslju?
   
  Življenjska izkušnja, katera ponudi nova poznanstva, nove delovne izkušnje, nove dimenzije življenja v tujini, obenem pa tudi možnost spoznavanja samega sebe in svojih lastnih življenjskih ciljev. Seveda ne smem pozabiti omeniti najpomembnejšega- spoznavanje delovanja aparata,  katerega poznamo pod imenom Evropski Parlament, težina dnevno sprejetih odločitev, katere se dotikajo vsakega Evropskega državljana. Spoznanje, da vsi moramo in smo dolžni soustvarjati evropsko politiko, kar je še posebna problematika politično apatičnih mladih generacij.
   
  Delo v pisarni Evropske poslanke,  z njenima asistentkama je izjemno dinamično, saj medsebojno prepleta veliko različnih sposobnosti; odgovornosti, discipline, iznajdljivosti in sposobnost hitrega učenja. V mesecu dni se stažist loti veliko odgovornih nalog, katere so z strani asistentk vedno pregledane in popravljene, tako da se imamo možnost učiti na lastnih napakah.
  Ob delu je na razpolago še veliko konferenc, aktivnosti ter dogodkov v samem Parlamentu, kateri so odlične za nadaljnjo izobraževanje o svetovnem trgu in možnostih zaposlitve.
   
  Življenje v Bruslju ponuja možnosti aktivnega preživljanja prostega časa.  Izbira je ogromna, veliko kulturnih znamenitosti, športnih aktivnosti, dogodkov, ugodne povezave javnega prevoza pa vabijo na obisk bližnjih turističnih mest.
   
  Z vseh perspektiv je mesec v Bruslju kot stažist veliko več kot samo delovna izkušnja. 
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let