Vtisi o delu stažistov v Evropskem parlamentu - Urška Kokot

  Objavljeno: Petek, 19.11.2021    Rubrika: Vtisi stažistov
  Kokot
  Čeprav poteka komaj moj tretji teden v Bruslju, sem se že dobro spoznala z delom. Imela sem srečo, da je moj prvi teden sovpadal z »green weekom«, tako da sem se lahko v delovni proces uvajala bolj počasi. Sedaj že bolje razumem delovanje institucije, tako da lažje sledim vsemu dogajanju. Je pa delo res zelo dinamično in čeprav se to sliši klišejsko, se res vsak dan naučiš ogromno novega. Všeč mi je, da mi asistenta puščata proste roke glede same razporeditve dela. Pa tudi razgled iz pisarne ni slab :)

  Evropski parlament sem že obiskala v srednji šoli, vendar me je prvi delovni dan spet prevzel. Sama stavba je ogromna in verjetno 6 tednov ni dovolj, da jo lahko v celoti spoznaš. Zaposlenim res ponuja vse, od trgovine pa do fitnesa. Zaposleni v parlementu prihajajo iz 27 držav članic, zato je zelo zanimivo, ko na vsakem vogalu slišiš ljudi govoriti nek drug jezik, po drugi strani pa zelo prijetno, ko zaslišiš slovenščino.

  Ker zelo rada potujem, prosti čas izkoristim za odkrivanje kotičkov Bruslja in preostale Belgije. Zelo rada si v centru mesta privočim vafelj z Nutello ali pa s speculoos piškoti. Mislim, da je to kar eno izmed mojih najljubših opravil tukaj v Belgiji.
  Zahvaljujem se ge. Romani Tomc, da mi je omogočila stažiranje v Parlamentu, in njenima asistentoma Mateji in Damjanu, ki sta me zelo lepo sprejela medse. Žal mi je, da moja izkušnja zaradi stanja, ki trenutno vlada po Evropi, ne bo popolna, bo pa zato nekaj posebnega.

  Urška Kokot
   
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)