Vtisi o delu stažistov v lokalni pisarni evropske poslanke - Doroteja Hervatin

  Objavljeno: Četrtek, 05.05.2022    Rubrika: Vtisi stažistov
  2536
  Čeprav bi spoznati delo znotraj samega Evropskega parlamenta v Bruslju zagotovo bilo vznemerljivo, mi je opravljanje stažiranja »od doma« omogočilo nemoteno opravljanje študija, prav tako pa verjamem, da je bilo delo bolj udobno ter sproščeno, zlasti zaradi poostrenih ukrepov v času epidemije Covid-19.
   
  Stažiranje sem pri gospe Romani Tomc opravljala devet mesecev, vse od prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU, pa do aprilskih volitev v Državni zbor, kar je pomenilo veliko razgibanega in raznolikega dela. Kot študentki prava, pa mi je tako bil ponujen podrobnejši vpogled v dejansko delovanje tako Evropskega parlamenta, kot tudi drugih institucij Evropske unije.
   
  Moje delo je predstavljalo sledenju različnih nastopov na pogovornih oddajah ter intervjujih gospe poslanke v domači Sloveniji, kot tudi spremljanje nagovorov, ki jih je poslanka imela pred Evropskim parlamentom. Drugačnega pisarniškega dela pa v devetih mesecih, polnih različnih dogodkov seveda ni zmanjkalo. Poleg tega me veseli, da sem imela priložnost pisanja mesečnih pripravniških dnevnikov o različnih aktualnih tematikah, ki predvsem zadevajo mlade.
   
  Za ponujeno izkušnjo bi se rada zahvalila gospe Romani in njenima asistentoma Damijanu ter Mateji iz pisarne v Bruslju, za vse nasvete. Zlasti pa bi se rada zahvalila asistentki Andreji,  ki  me je skozi celotno izkušnjo odlično vodila in mi predala veliko znanja.

  Doroteja Hervatin
   
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)