Vtisi stažistov o delu v Evropskem parlamentu - Aljoša Podlogar

  Objavljeno: Četrtek, 02.07.2015    Rubrika: Vtisi stažistov
  aljosapodlogar
  Okno v novi svet

  Kot vse dobre stvari, se je tudi ta hitro končala. Pravzaprav, prehitro.

  Ko sem prvi dan stopil na Trg kralja Leopolda, se je nad mano odprlo okno v novi svet. Dobesedno, saj stavba Evropskega parlamenta na tem mestu, s svojo krožno obliko, objema nebo. Prav dobro se spomnim, nebo je bilo sinje modre barve, obsijano s soncem. Tako je bilo tudi moje počutje, od prvega do zadnjega dne, v pisarni evropske poslanke Romane Tomc.

  Z evropsko poslanko, zaradi njenih številnih obveznosti, nisem imel toliko stika kolikor bi si morda želel. A takrat, ko sva se videla, je bil najin pogovor konstruktiven in prijazen. Njena mirnost in preudarnost sta se mi še posebej vtisnili v spomin.

  Asistentki Maja in Mateja sta mi omogočili, da sem se v pisarni počutil kot doma. Pravzaprav, je to bil moj drugi dom, saj sem v Parlamentu preživel dobršen del dneva. Vedno sta našli pravo ravnovesje med sproščenostjo in resnim delom. Njuna navodila so bila jasna in konkretna.

  Na delovno mesto sem prišel z mislijo, da se bo od mene zahtevalo vse. Delo v sami osnovi ni bilo zahtevno, a sam vedno pravim, da je zahtevno toliko kolikor sam hočeš. Le v primeru, če od sebe zahtevaš vse in se nalogi posvetiš s celotnim umom, je lahko naloga odlično opravljena. Ni lahkih in težkih nalog, so samo dobro in slabo opravljene. In le, če so dobro opravljene lahko pričakuješ več. Pohvala, ki sem jo prejel s strani evropske poslanke in asistentk mi izredno veliko pomeni in je lepa spodbuda za vnaprej.

  Ne verjamem, da so pekel ljudje okoli nas. Verjamem pa, da smo lahko pekel le samemu sebi. Vse je odvisno od našega videnja in dojemanja dobrega. V samem Evropskem parlamentu in zunaj njega, nepozabna so bila druženja na Trgu Luksemburg, sem prišel do številnih novih poznanstev in spoznanj. Lahko rečem, da je bilo ustvarjenih kar nekaj prijateljstev, za katere upam, da ne bodo nikoli ugasnila.

  Da zlato postane tako sijoče in neprecenljivo, mora iti skozi številne postopke. Enako je z ljudmi in njihovimi osebnostmi. Številne naloge in preizkušnje izoblikujejo osebnost in ji omogočijo, da na koncu zasije v polnem sijaju. Vem, da je bil ta preizkus pomemben del na moji poti k temu. Ko bi le trajal dlje.

  Hvala super ekipi.

  Aljoša Podlogar
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)