Vtisi stažistov o delu v Evropskem parlamentu - Ilona Pogačar

  Objavljeno: Petek, 17.07.2015    Rubrika: Vtisi stažistov
  ilonapogacar
  “Življenje – to niso dnevi, ki so minili, temveč dnevi, ki smo si jih zapomnili.”
  Pjotr Andrejevič Pavlenko


  Zgornji izrek bi lahko opisal mojo izkušnjo, doživeto med stažiranjem v Evropskem parlamentu.

  Veliko od nas bi se najbrž strinjalo, da dnevi, v katerih neizmerno uživamo, zelo hitro minejo. Od prvega trenutka pa do zadnjega dne, preživetega v Evropskem parlamentu, so bili ustvarjeni spomini, ki jih bom vedno zelo cenila.

  V času stažiranja sem imela priložnost udeležiti se mnogih zanimivih dogodkov, vezanih na področja, kjer deluje evropska poslanka Romana Tomc.

  Pod svoje okrilje in mentorstvo sta me vzeli njeni asistentki Mateja Mohorič in Maja Mikanec, ki sta mi jasno in prijazno podali navodila za vse moje zadolžitve, ki so bile raznolike in zelo zanimive. Vedno sta si vzeli čas in odgovorili na moja vprašanja.

  Moje delo je obsegalo opravljanje raznovrstnih administrativnih del in spremljanje različnih odborov in delovnih skupin, seveda tistih, kjer je aktivna članica evropska poslanka Romana Tomc. Pisala sem opomnike, krajše novice in zapisnike.

  Želja po opravljanju staža v evropskih institucijah je bila dolgoletna, zato je bil zame vsak dan stažiranja v Evropskem parlamentu in na dogodkih izven njega poln novih znanj in doživetij.

  Še danes se spomnim trenutka, ko sem prvič stopila skozi vrata ene izmed glavnih dvoran, kjer so se odvijali odbori.  Biti del pogajanj in razprav, ki kujejo našo prihodnost, pa četudi še tako majhen, je neopisljiv občutek.

  Od vsakega posameznika je odvisno, česa se bo naučil iz dane priložnosti.  Če nekoga resnično zanima delovanje evropskih institucij, vpetost poglavitnih načel, ki so gonilo naše Evropske unije, potem je stažiranje čudovita izkušnja.

  Pristnost, prijaznost ter preudarnost evropske poslanke so mi še posebej segli v srce. Kljub zelo natrpanemu delovniku je vseeno našla čas za pogovor. Njeno delo zelo cenim, prav tako delo njene ekipe, saj sem lahko sama videla, kako pomembno delo opravljajo ter koliko truda je potrebno vložiti, da so vidni rezultati na določenih področjih.

  Stkanih je bilo veliko vezi, ki mi veliko pomenijo. Vsej ekipi želim še mnogo uspehov ter iskreno upam, da tudi dober glas seže daleč. Vesela sem, da je še veliko posameznikov, ki jim je mar za dobrobit skupne prihodnosti.

  Evropski poslanki, kot tudi vsej njeni ekipi se iz srca zahvaljujem za to priložnost. Od prvega do zadnjega dne sem se v njihovi družbi počutila zelo dobrodošla. Hvala za izkazano zaupanje, vse prijazne nasvete in predano znanje.

  Ilona Pogačar
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)