Evropa in z njo Slovenija na razpotju – Slovenija, evropska država

  Objavljeno: Sreda, 08.05.2019    Rubrika: Zadnje novice
  viber image 2019-05-08 , 10.08.10
  Včeraj je v Hotelu Lev potekala javna tribuna z naslovom »Evropa in z njo Slovenija na razpotju – Slovenija, evropska država«, ki jo je organiziral Zbor za republiko. Pogovornega večera so se udeležili Holger Haibach iz fundacije Konrad Adenauer Stiftung, nekdanji predsednik Evropskega parlamenta dr. Hans-Gert Pöttering, vodja slovenske poslanske skupine v Evropskem parlamentu in nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve dr. Milan Zver, predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik ter predsednik slovenske demokratske stranke Janez Janša, zbrane pa so nagovorili tudi kandidati za evropske poslance, med njimi Romana Tomc.

  V svojem kratkem nagovoru je poudarila, da je ponosna, da je del tako kakovostne, združene liste Slovenske demokratske stranke in Slovenske ljudske stranke. S tem so, po njenih besedah, vsem, ki mislijo drugače dokazali, da se znajo povezovati: "To je zmagovita kombinacija na prihajajočih evropskih volitvah. Prav vsi kandidati se bomo borili, da bo tista prava anketa, edina ki velja, torej volitve 26. maja, pokazala našo pravo vrednost, ki jo boste ocenjevali vi, naši volivci, naši prijatelji."

  "Z vsemi močmi si bomo prizadevali, da bomo uresničili vaša pričakovanja. Pa ne samo vaša, ampak pričakovanja vseh Slovenk in Slovencev, ki delijo naše vrednote, vrednote Evropske unije in Slovenije, za katere se skupaj borimo že vse od vstopa Slovenije v to zvezo držav," je dodala in zaključila: "Naj zaključim z mislijo, ki mi je odmevala v glavi tekom današnjega večera. Naslov današnjega dogodka je "Evropa in Slovenija na razpotju." Res je, znašli smo se na razpotju. A na razpotju je pred nami več poti, odločiti se moramo za eno. Težko se je odločiti, če pred seboj ne vidimo pravega cilja. Mi ta cilj imamo, to je tisti pravi cilj, ki bo ohranil naše evropske vrednote, našo identiteto. Temu cilju moramo stopiti naproti."
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let