Evropska poslanka Romana Tomc na TV Celje

  Objavljeno: Sreda, 30.06.2021    Rubrika: Zadnje novice
  Celje 1
  Evropska poslanka Romana Tomc je včeraj gostovala v pogovorni oddaji Poglobljeno na Tv Celje.

  Novinar Andrej Krajnc je poslanko v začetku izzval z vprašanjem, katera služba jo je najbolj zaznamovala ter kaj si je želela postati v svojih mlajših letih. Poslanka je odgovorila, da o tem, da bi pristala v politiki ni nikoli razmišljala, kot mlajša pa se je želela vpisati na študij gradbeništva. Vendar pa jo je družinsko podjetje zapeljalo na pot ekonomije, s katero se je nato ukvarjala dolga leta. Od davkov, do pokojnin, do demografije, ki je danes osrednja tema njenega delovanja v Evropskem parlamentu.

  Dotaknila sta se razvoja trga dela. Danes zaposlitev, kot smo jih poznali včasih, skorajda ni več. Potrebno se je prilagajati hitrim spremembam, nadgrajevati svoje znanje, tem spremembam pa morajo slediti tudi naši izobraževalni sistemi, kot tudi delodajalci sami. Ti danes bolj cenijo izkušnje, kot list papirja. V okviru odbora za zaposlovanje v Evropskem parlamentu se poslanka s to temo veliko ukvarja. Teg dela se hitro spreminja, moramo mu slediti.

  V nadaljevanju sta se poslanka in voditelj pogovarjala tudi o tem, kako izgleda delo evropskih poslancev, tudi v času pandemije. Kako se je na pandemijo odzvala Evropska unija? Ob začetku pandemije je bilo nekaj spotikanja, a institucije so svoje delo hitro prilagodile novonastalim razmeram. Kljub temu, da so poslanci ostali doma, delo ni počivalo.

  Poslanka je na predvečer dneva državnosti nagovorila zbrane pri maši za domovino v Celju ob 30. letnici samostojne Slovenije.

  Vas zanima, kako se spominja dni pred 30-imi leti? Kako ocenjuje obnašanje opozicije v teh pomembnih dneh boja proti pandemiji, prevzemanja predsedovanja Svetu Evropske unije?

  Je danes Slovenija tam, kjer smo si jo želeli pred 30-imi leti? Kakšna je njena vloga znotraj mednarodne skupnosti?

  Vse to in še več v nadaljevanju oddaje.
  Vabimo vas k ogledu:
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)