"Kdo bo v slovenskem sodstvu prerezal gordijski vozel?"

  Objavljeno: Ponedeljek, 20.05.2019    Rubrika: Zadnje novice
  IMG_1135
  V kulturnem domu Šmarca pri Kamniku se je odvijal pogovorni večer »Kdo bo v slovenskem sodstvu prerezal gordijski vozel?« Gostji okrogle mize sta bili aktualna evropska poslanka Romana Tomc in nekdanja tožilka Vera Mejak.

  Delavska zveza SDS in Občinski odbor Kamnik sta organizirala pogovorni večer na temo slovenskega sodstva, ki ga je moderirala mag. Mojca Inkret. Osrednji gostji okrogle mize sta v intelektualni razpravi opozorili na velike nepravilnosti, ki se dogajajo v slovenskem sodnem sistemu in bili enotni, da obstajajo tudi dobre sodniške prakse s poštenimi sodniki, ki pa so v manjšini.

  »Sodnik je tisti, ki mora razpisovati razprave ali obravnave v takšnem roku, da zadeve ne zastarajo. Če se vidi, da gre zadeva proti zastaranju, morajo zazvoniti vsi zvonovi,« je povedala Tomčeva. Če zadeve zastarajo, pa bi po mnenju Romane Tomc, morala obstajati zakonska določba, ki bi sankcionirala sodnike. V nadaljevanju pogovornega večera je Tomčeva kot tipičen primer zastaranja navedla politično montiran proces Patria.

  »Predlog SDS je bil, da se imensko razkrijejo vsi, ki so povzročili bančno luknjo. In kaj se je zgodilo s tem predlogom? Bil je zavrnjen, saj morajo upoštevati integriteto posameznika in varovati osebne podatke, zato tega ne moremo javno razkrit. Takšna je bila odločitev koalicije,« je aktualna evropska spregovorila o primeru vzdrževanja korupcije v Slovenije. Vzvodi korupcijskih struktur so ob pomoči levih vlad še vedno tako močni, da odgovorni za bančno luknjo in pranje denarja v NLB, ne bodo odgovarjali. »Mislim, da bi bilo najboljše za našo državo, da poskusimo razčistiti bančni kriminal, toda vseeno se moramo fokusirati v prihodnost. Toda pod nobenim pogojem več ne smemo dovoliti, da se korupcija nadaljuje, zadeve moramo razčistiti.«

  Vabljeni k ogledu pogovora: 
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let