Moje dopisovanje z Deutsche Welle - epilog

  Objavljeno: Ponedeljek, 11.05.2020    Rubrika: Zadnje novice
  4N7A3780 croped
  Spoštovani,

  zapisi pod mojo zadnjo objavo kažejo, da je moje dopisovanje z Deutsche Welle (DW) nekatere, predvsem tiste, ki izvorno izhajajo iz slovenskih medijskih vrst in njihove politične podpornike, zelo vznemirilo. Upravičeno! Navajeni so, da obstaja samo ena resnica, samo ena plat medalje in samo ena oblast, to je njihova. Nikakor niso pripravljeni sprejeti, da se stvari spreminjajo.

  Vsak, ki si upa ogroziti njihov monopol ter poskuša spremeniti Slovenijo v normalno demokratično državo, je deležen diskreditacij in šikaniranja. Nekateri tudi zapora. Nobenih dokazov, samo floskule, pavšalne obtožbe, veliko besed o demokraciji, svobodi, vladavini prava. Laž na laž. Zanje je značilna izjemna nestrpnost, čeprav govorijo ravno nasprotno. Strpni so samo dokler je vse po njihovo, dokler jih nihče nič ne vpraša in dokler imajo obast. Če je ta njihov privilegiran status ogrožen, postanejo popadljivi, nesramni, žaljivi, nevarni.

  Popoln medijski monopol, ki jim je omogočal, da medijsko ubijejo ali povzdignejo kogarkoli, se počasi sesuva. Zaenkrat smo še precej daleč od uravnoteženosti medijev, ampak počasi se vendarle premika. Obstaja nekaj zasebnih medijev, ne samo Nova 24TV, kjer lahko spremljate tudi drugo plat zgodbe in kjer objavljajo informacije, ki bi sicer ostale skrite. Z njihovo uredniško politiko se lahko strinjate ali ne, ampak imate možnost izbire. Včasih te možnosti niste imeli.

  Nezadržno širjenje informacij in propad medijskih monopolov je v veliki meri omogočil razmah družbenih omrežij. Žal so mnoge informacije na teh omrežjih tudi lažne, zato je treba nekaj kritičnega razmisleka, preden vsemu slepo verjamemo. Med osebami, ki jih ni strah razkriti svojega imena in odgovorno zapišejo svoje mnenje, kakršnokoli že je, so svojo priložnost našli tudi strahopetci, ki se skrivajo pod lažnimi imeni. Neverjetno, kaj so sposobni napisati! Včasih se sprašujem, kakšen človek se skriva za tem. Ne glede na to, če svinjarije in laži pišejo pod lažnim imenom, niso zato nič manjši psihopati. Strahopetci! To je pač kolateralna škoda veliko večje pridobitve, ki jo družbeni mediji prinašajo. Ni več mogoče manipulirati z ljudmi, vse pride slej ali prej na dan.

  Mislim, da je DW v tej zgodbi pošteno nasedel. Menda se je na DW zgrnilo ogromno vprašanj in pritožb. Tako je prav in to je tudi edini način, da se bo kaj spremenilo. Če bi bili vsi tiho, potem na DW sploh ne bi vedeli, kako so ga polomili. Naslednjič bodo bolj previdni. Nedostojno za tako velik nemški medij pa je, da na nobeno od mojih vprašanj niso odgovorili. Tudi to je svojevrsten odgovor, ki marsikaj pove. Njihove floskule o medijski svobodi so zvenele zelo ceneno.

  Najbrž bo tudi ta zapis deležen številnih žaljivih komentarjev. Nič hudega, besede namreč največ povedo o avtorju samem. Sama vedno ohranjam spoštljiv nivo, tudi kritiko se da izraziti brez zmerljivk. Tudi vas prosim, da ohranjate dostojno komunikacijo. Pokažimo, da smo boljši, ampak vztrajamo. Počasi, korak za korakom, se stvari spreminjajo v smer normalizacije naše države. K normalizaciji spadajo tudi uravnoteženi, neodvisni in svobodni mediji in novinarji, ki se zavedajo svoje odgovornosti v družbi.

  Spoštovani,

  Hvala vsem za delitev te zgodbe. Skupaj smo močnejši. Naj se resnica širi naprej. Ne samo v tem primeru, tudi v vseh drugih, kjer je bilo preveč laži in zavajanja.

  Lep začetek tedna vam želim,
  Romana


  PS: Provokatorji najbolj pobesnijo, če jih ignoriramo 🙂
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let