Poslanci ELS o Junckerjevi oceni stanja v Uniji

  Objavljeno: Sreda, 13.09.2017    Rubrika: Zadnje novice
  JCJ 2
  Slovenski poslanci Evropske ljudske stranke, dr. Milan Zver, Lojze Peterle, Romana Tomc in Franc Bogovič, govor predsednika Evropske komisije o stanju Evropske unije pozdravljajo.
   
  ”Jean Claude Juncker je bil v svojem govoru pro-evropski, optimističen in iskren. Podprl je izgradnjo enotnejše, močnejše in bolj demokratične unije, s čimer se v celoti strinjamo”, so bili jasni evropski poslanci.
   
  ”Zdaj je žoga na strani držav članic. V prihodnje bomo videli, ali bo odgovornost do skupne Unije, želja po spremembah znotraj te iste skupnosti in pripravljenost na spremembe večja, kot so nacionalni egoizmi posamičnih držav članic”, so poudarili.
   
  „Tudi Slovenija mora prispevati k enotnejši Evropi. Državam članicam, sploh tem iz naše regije, smo lahko in tudi moramo biti, vzor”, so dejali.
   
  Ob tem pa so slovenski evropski poslanci dodali še, da je Evropska unija skupnost samostojnih držav. Spomnili so, da »demokracija, na katero smo v EU zelo ponosni, pomeni tudi, da nikogar ne izključujemo in da upoštevamo mnenja vseh.«
   
  »Ne pozabimo: Države članice imajo pravico odločati o svoji usodi. Tega tudi EU ne more odreči nikomur«, so še povedali.
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let