Romana Tomc članica delovne skupine ELS o prihodnosti Evrope

  Objavljeno: Sreda, 02.06.2021    Rubrika: Zadnje novice
  epp
  Evropska poslanka Romana Tomc je bila imenovana v delovno skupino Evropske ljudske stranke o prihodnosti Evropske unije. Na prvem delovnem sestanku, ki je potekal v tem tednu, je povedala: "Konferenca o prihodnosti Evrope je projekt, ki si želi zajeti mnenja vseh Evropejk in Evropejcev o tem, kakšno Evropsko unijo si želijo v prihodnosti. Kot del skupine Evropske ljudske stranke, ki bo spremljala potek konference in opozarjala na morebitne pomanjkljivosti, sem na prvem delovnem sestanku opozorila na pomembnost vključevanja vseh, ki želijo izraziti svoje mnenje.

  V času pandemije se je ogromno aktivnosti preselilo na splet, tudi vseh dogodkov, ki so bili načrtovani v času konference, v živo ne bo mogoče izpeljati. Medtem ko je digitalizacija marsikomu olajšala aktivno udeležbo, pa za marsikoga pomeni ravno obratno.

  Opozorila sem na pomembnost vključevanja tistih, ki se ne spoznajo na novejše tehnologije – starejših, ljudi s podeželja, ki ponekod še vedno nimajo dostopa in modernih tehnologij ne poznajo. Seveda je prav, da se osredotočimo na mlajšo generacijo, saj oblikujemo njihovo prihodnost, a tudi starejši morajo imeti svojo besedo.

  Demografija in opozarjanje na težave, s katerimi se sooča starejša populacija, so glavne teme mojega dela že dolgo časa. In tudi v tem primeru se mi zdi prav, da opozorim na pomembnost njihove vloge."


  Hvala Evropski ljudski stranki za zaupanje, da lahko sodelujem v tej ekipi!
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)