Romana Tomc gostja informativnih oddaj Odmevi in 24UR zvečer

  Objavljeno: Četrtek, 19.11.2020    Rubrika: Zadnje novice
  WB1
  Evropska poslanka Romana Tomc je bila včeraj gostja informacitnih oddaj Odmevi in 24UR Zvečer. Tema obeh je bilo pismo predsednika Vlade Republike Slovenije voditeljem EU, ki je v Sloveniji dvignilo precej prahu.

  Evropska poslanka je v svojem nagovoru poudarila, da “pismo predsednika vlade razumem kot poziv k sodelovanju. Kot pozitivno sporočilo, poziv k ukrepom, da se sredi največje krize ne znajdemo v še težjem položaju. V Evropski uniji bolj kot kadarkoli prej potrebujemo sodelovanje in spoštovanje. In to pismo je eden od korakov k temu. Predsednik vlade je v svojem pismu jasen: Slovenija nima težav z vladavino prava, kot očitajo nekateri, zavezana je k njenemu uresničevanju in spoštovanju. Želimo pa si, da bi vladavina prava veljala za vse države enako. Da ne bi bila stvar politične odločitve, ampak strokovne presoje. In da bi v #EU obstajali mehanizmi, ki takšno presojo omogočajo.”

  Za konec je dodala: “Slovenija je, kot večina drugih držav, izpogajani predlog o naslednjem večletnem finančnem načrtu in skladu za okrevanje podprla. A nekateri ga niso. In to bo škodovalo vsem. Pismo je poziv, da poskusimo doseči dogovor, da rešimo to situacijo in državam omogočimo dostop do denarja, ki ga v tej krizi zares nujno potrebujejo.”
   
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let