Romana Tomc: "Koliko časa bomo še trpeli vandalizem, jenuljenje in jarčevanje?"

  Objavljeno: Četrtek, 16.09.2021    Rubrika: Zadnje novice
  E_WcVExXsAUsg9u
  Spoštovani,

  ob tem, ko smo včeraj v Evropskem parlamentu razpravljali o prihodnosti Evrope in demokracije, se je v Ljubljani zgodilo nekaj, za kar smo upali, da se nikoli več ne bo.

  Napad na nacionalni parlament je napad na demokracijo. Nedopustno, zavržno, kaznivo. Upam, da bodo odzivi policije in vseh pristojnih odločni.

  Koliko časa bomo še morali trpeti ta vandalizem, jenuljenje in jarčevanje? Koliko časa bodo še lagali, nadlegovali, podtikali in žalili? Dokler ne bo žrtev v obliki življenj?

  Upam da do tega ne pride in da tudi ljudje počasi sprevidijo, kam vodi podpihovanje nestrpnosti in poskusi prevzema oblasti za vsako ceno. Volitve bodo kmalu tu, takrat naj ti podpohivalci pokažejo svoje rezultate in se pošteno borijo za volivce!

  Stopnjevanje nasilja od kolesarjenja, šole brez mask, groženj s smrtjo in pljuvanja po poslancih, vse do triglavskih podvigov, se je dogajalo ob podpori opozicije, medijev in sodišč. Ti so s svojim ravnanjem spodbujali kršitelje ukrepov, ki so postajali čedalje bolj pogumni. Opozorilom, da smo bili v zgodovini priča podobnim scenarijem, ki se niso dobro končali, so se posmehovali. Ni bilo dneva, da ne bi udrihali po vladi in sabotirali vse poizkuse reševanja krize.

  Brezidejni antijanša kulovci gredo vsak dan korak dlje. To histerijo in nasilje je potrebno ustaviti!
  Vsi, ki lahko kakorkoli pripomoremo k našemu najpomembnejšemu skupnemu cilju - da ostanemo zdravi - sodelujmo! Cepimo se.

  V EU je precepljenost več kot 70%, normalno življenje brez izpolnjevanja PCT pogoja pa je praktično nemogoče. To marsikateri državi, kjer je precepljenost najvišja, že omogoča postopno sproščanje ukrepov.

  Seveda tudi v Bruslju, Parizu, Berlinu in drugje potekajo protesti proti cepljenju. Toda tam anticepilci predstavljajo zanemarljiv delež v celotni populaciji. Večina se nanje ne ozira. Protestniki niso deležni ne medijske pozornosti, ne prizanesljivih sodb. Za razliko od slovenskih tudi ne rišejo kljukastih križev po fasadah in ne razbijajo parlamentov. Na javnih medijih nisem zasledila nobenega prispevka o kakšnem ravnatelju preboldskega tipa. Preprosto zato, ker taki nimajo dostopa do javne televizije.
  Neverjetno, kam smo s tem navijaštvom prišli v Sloveniji.

  Zato še enkrat, ustavimo to histerijo in nasilje! Nobenega, res nobenega opravičila ni za razbijanje.

  Ostanite zdravi,
  Romana
  Foto: Nova24TV
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)