Romana Tomc na družabnem srečanju z bivšimi in bodočimi stažisti

  Objavljeno: Sobota, 25.11.2017    Rubrika: Zadnje novice
  Romana Tomc_stažisti_20171124_5
  Včeraj smo se v City Hotelu v Ljubljani srečali bivši in bodoči stažisti pisarne evropske poslanke Romane Tomc.

  V nekaj letih od pričetka mandata je Romana Tomc ponudila možnost plačanega pripravništva že več kot 20 mladim in kljub temu, da se z večino srečuje ob različnih priložnostih, so tovrstna srečanja odlična priložnost za izmenjavo izkušenj, priložnosti, pa tudi obujanje spominov in delanje načrtov: “Mladi ste prioriteta in veseli me, da sem vam z možnostjo opravljanja pripravništva ponudila neko novo priložnost in izkušnjo. Prav je, da ostanemo v stiku, pomembno pa je, da se povezujete in ohranjate stike tudi med seboj, tako na profesionalnem, kot tudi na zasebnem področju.”

  Mladi so se tokrat preizkusili v nečem, kar je gospe poslanki dobro poznano - kako odreagirati ob nepričakovanem novinarskem vprašanju. Ob vhodu jih je namreč pričakala kamera in nekaj vprašanj, reakcije pa so bile zelo različne in vsaka po svoje zanimiva. Vse posnetke so si nato skupaj ogledali, Romana Tomc in vodja službe za odnose z javnostmi pri Slovenski demokratski stranki, Klavdija Operčkal pa sta dodali nekaj uporabnih nasvetov, kako nastop izboljšati.

  “Res sem vesela, da smo se že tretje leto zapored srečali v lepem številu, kljub temu, da je kar nekaj naših bivših stažistov trenutno v tujini na delu ali študiju. Izkušnja, kot je pripravništvo v eni izmed evropskih institucij, je zagotovo lepa popotnica za naprej, zato vabim tudi ostale, ki mogoče o tem še razmišljate, da se v tej vlogi preizkusite. V naši pisarni se zavedamo pomembnosti mladih in z vas veseljem sprejmemo medse,” je zaključila evropska poslanka Romana Tomc.
   
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let