Romana Tomc na Radio Prvi: Če se bodo ljudje v nedeljo odločali na podlagi rezultatov, izbira ne bo težka

  Objavljeno: Petek, 22.04.2022    Rubrika: Zadnje novice
  1xFeGTks.
  V preizkušnjah potrebujemo trdno, stabilno, učinkovito vlado in SDS je dokazala, da na ta način zna voditi vlado.

  Na zadnjem radijskem predvolilnem soočenju je kot predstavnica Slovenske demokratske stranke sodelovala podpredsednica Romana Tomc. Teme soočenja so bile javne finance, davčna polika in zdravstvo.

  "Če se bodo ljudje v nedeljo odločali na podlagi rezultatov, izbira ne bo težka. Če pogledamo kazalce, kakšno je danes življenje ljudi, lahko rečemo, da so koalicijski partnerji svojo nalogo odlično opravili," je uvodoma povedala.

  V zvezi z davčno politiko, ki jo zagovarjamo v SDS je, Romana Tomc poudarila, da smo za obdavčitev, "ki bo za slovenska podjetja pomenila, da so konkurenčni tudi na tujih trgih, in seveda za slovenske ljudi, da je njihovo delo stimulirano, da ne obdavčujemo preveč tistih, ki jih najbolj potrebujemo, srednjega razreda in strokovnjakov, ki so nadpovprečno obdavčeni v primerjavi s tistimi v tujini." Dodala je, da so naše javne naše finance so zdrave, da se je v proračun v začetku leta nateklo veliko več prihodkov, kot smo pričakovali, odhodkov pa je bilo manj.

  Kot največje dosežke aktualne vlade na področju zdravstva je podpredsednica SDS izpostavila zakon, ki zagotavlja 2 milijardi evrov v prihodnjih 10 letih ter dodatna vpisna mesta na medicinski fakulteti in več specializacij za družinsko medicino. "Vsi ti ukrepi bodo sčasoma pripeljali tudi do krajših čakalnih vrst," je poudarila.

  Ob koncu soočenja je Romana Tomc podala tudi splošno oceno dela vlade: "Ocenjujemo, da smo sedaj, ko smo bili vodilna stranka v vladi, odlično opravili svoje delo, vodili Slovenijo v razmere, kjer se nam ni treba bati prihodnosti. Naša izhodišča so izjemno dobra. V tem dvoletnem, kriznem obdobju smo nadomestili tudi nekaj razvojnega zaostanka, odrezali smo se bolje kot druge države v krizi in lahko dokaj optimistično, čeprav ne brezskrbno, pričakujemo prihodnost. Seveda prihodnost bo preizkušnja. V tej preizkušnji potrebujemo trdno, stabilno, učinkovito vlado in SDS je dokazala, da na ta način zna voditi vlado."
   
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)