Romana Tomc o pripravi poročila LIBE o Sloveniji

  Objavljeno: Petek, 19.11.2021    Rubrika: Zadnje novice
  Zajeta slika
  Evropska poslanka Romana Tomc je včeraj gostovala v več pogovornih oddajah, v katerih je spregovorila o dogajanju v zvezi s pripravo osnutka poročila o Sloveniji: 
   
  "S poročilom se nikakor ne morem strinjati. Poročilo, ki ga pripravlja odbor LIBE, po mojem mnenju ni verodostojno. Mnenja poslancev so bila različna, vsebino poročila bi morali potrditi vsi člani misije. Kot članica DRFMG misije dokumenta do pred kratkim nisem niti videla, kaj šele, da bi ga potrdila. Pripravljalo se je za zaprtimi vrati.

  Na misiji sem osebno sodelovala, vem kaj so sogovorniki povedali in številnih pomembnih podatkov, ki so jih sogovorniki izpostavili, v tem poročilu ni. Zakaj so ti pomembni prispevki izpadli iz poročila, ni jasno. Jasno pa je, da je bila v pripravo poročila preko svojega strokovnega sodelavca vključena tudi kolegica Tanja Fajon, ki v misiji sploh ni sodelovala. To je dokaz, da bo koalicija Kul naredila vse, da škodi Vladi Republike Slovenije. Žalostno je, da s tem v prvi vrsti škodi predvsem Slovenkam in Slovencem.

  Seveda podpiram idejo, da se o stanju v Sloveniji opravi resna in poglobljena razprava. Imamo težave z vladavino prava, šikaniranjem sodnikov, neuravnoteženim medijskim prostorom. To so področja, na katerih Slovenija nujno potrebuje spremembe. A ta člane misije niso zanimala."    
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)