Romana Tomc osrednja gostja na prireditvi ob občinskem prazniku v Šmartnem pri Litiji

  Objavljeno: Petek, 10.11.2017    Rubrika: Zadnje novice
  DSCN7899
  Evropska poslanka Romana Tomc je bila včeraj, na predvečer Martinovega, slavnostna govornica na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku občine Šmartno pri Litiji.
  Občina Šmartno je ena najmanjših občin v Sloveniji, letos pa praznuje 15. obletnico svojega obstoja. Praznovanje, ki je potekalo tekom celotnega tedna, so sklenili z današnjo kulturno prireditvijo, na kateri so poleg občinskega praznika obeležili tudi 5. obletnico delovanja pevskega zbora Laz. Zanimiv kulturni program, katerega rdeča nit je bila ljubezen, so pevke popestrile s petjem slovenskih narodnih pesmi, ki so odmevale po polni dvorani.
  Romana Tomc je v svojem nagovoru poudarila, da se je v Šmartnem vedno počutila domače in prijetno, predvsem zaradi ljudi, ki res delujejo kot skupnost. V Sloveniji primanjkuje čuta pripadnosti, ljubezni do domovine, vendar pa je v Šmartnem čutiti drugače: "Iz Šmartna je izšlo že veliko znanih Slovencev, tudi danes se lahko pohvalite s pridnimi in izobraženimi ljudmi. Prav je, da stavite na svoje ljudi, ponosni bodite na to kar imate, kar ste ustvarili. Šele, ko je človek veliko v tujini, se prične zavedati, se rad se vrne domov. Bodite ponosni na svoj kraj in še naprej radi praznujte ob priložnostih, kot je današnja!"
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let