Romana Tomc: Politika lahko naredi marsikaj, ne pa vsega. Mi smo tisti, ki se moramo obnašati odgovorno.

  Objavljeno: Sreda, 06.01.2021    Rubrika: Zadnje novice
  Napoved Ognjišče
  Evropska poslanka Romana Tomc je bila včeraj gostja pogovorne oddaje o izzivih aktualnega in izkušnjah preteklega leta na Radiu Ognjišče. 
  S kolegom, evropskim poslancem dr. Klemnom Grošljem sta odgovarjala na vprašanja o soočanju z epidemijo in odzivanju Evropske unije, o razvoju novega cepiva in tako dalje. 

  Evropska poslanka je poudarila, da "se je Evropska komisija sicer od začetka slabo znašla, ko je prišlo do usklajevanja ukrepov v boju proti krizi, a so stvari po začetnih zapletih stekle boljše. Evropska unija je tako državam članicam priskočila na pomoč v obliki finančnih sredstev, dobave opreme, razvoja cepiva, pa tudi preusmerjanju sredstev iz drugih področij ter poenostavljenja obstoječih pravil državnih pomoči. 
  Vlada Republike Slovenije se je s krizo soočila hitro, odločno in uspešno. Sprejela je že 7 paketov ukrepov, s katerimi želi zajeziti širjenje virusa, pomagati zdravstvenemu sektorju pri soočanju ter pomagati vsem, ki so bili v krizi prizadeti. S shemami čakanja na delo ter drugimi pomembnimi ukrepi je pomagala podjetjem in preprečila množična odpuščanja. Vse to je vidno tudi v Bruslju, saj nam po krizi napovedujejo hitrejše okrevanje od povprečja. Za razliko od preteklih vlad, ki so z zadolževanjem sanirale banke, se aktualna vlada Republike Slovenije zadolžuje zato, da pomaga neposredno ljudem."


  V oddaji sta se gosta dotaknila tudi drugih aktualnih tem, od novega večletnega finančnega načrta, dogovora o Brexitu, soočanja s terorističnimi napadi, migracijami in še mnogo drugega.

  V kolikor ste oddajo zamudili, ali pa bi ji želeli ponovno prisluhniti, vam je ta na voljo v arhivu posnetkov: 
  https://avdio.ognjisce.si/cikel/pogovor_o

  Hvala, ker nas spremljate! 
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let