Romana Tomc slavnostna govornica na občinskem prazniku Knobleharjevo v občini Škocjan

  Objavljeno: Ponedeljek, 10.07.2023    Rubrika: Zadnje novice
  2
  Evropska poslanka Romana Tomc kot govornica, na slavnostni seji občinskega sveta občine Škocjan ob občinskem prazniku Knobleharjevo, v svojem navdihujočem govoru izpostavila izjemno pomembno vlogo, ki jo imajo manjše skupnosti, zlasti občine, v družbenem tkivu.

  Poslanka je izpostavila, da manjše skupnosti, kot je občina Škocjan, igrajo ključno vlogo pri razvoju naše skupnosti. Prav tu imamo možnost prispevati k rasti in napredku, tako zase kot za celoten narod. Pomembna je gradnja zdravih temeljev za našo prihodnost, saj za nami prihajajo naši otroci in vnuki. Vprašanje, ki se nam postavlja, je: Kako bomo oblikovali domovino, ki jo bomo zapustili njim? Kakšno dediščino bomo pustili prihodnjim generacijam?

  Evropska poslanka je izrazila svoje priznanje občini Škocjan za ustvarjanje okolja, ki spodbuja sodelovanje in enotnost. V takšnih občinah lahko gradimo mostove med ljudmi, spodbujamo medsebojno razumevanje in prispevamo k razvoju vseh sektorjev naše družbe. Poudarila je pomembnost združevanja in skupnega delovanja ter izpostavila, da lahko s takšnim delovanjem občina ustvari močan in pozitiven vpliv, ki se odraža v celotni družbi.

  V svojem nagovoru je izrazila tudi upanje, da bo občina Škocjan nadaljevala svoje prizadevanje za ustvarjanje občine, na katero bodo lahko gledali s ponosom. "Verjamem, da lahko skupaj premagamo vse ovire in ustvarimo družbo, v kateri se bodo slišali vsi glasovi, kjer bo razprava spoštljiva in kjer bomo gradili našo prihodnost z mislijo na naslednje generacije" je še omenila.

  Občinski praznik Knobleharjevo pa se zaključil v nedeljo in sicer z zlato mašo msgr. Stanislava Hočevarja, upokojenega beograjskega nadškofa, katere se je na povabilo le tega udeležila tudi evropska poslanka Romana Tomc.
  « Nazaj na seznam

  451000000
  Število prebivalcev v EU (2023)

  2763000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2023)

  12960000
  Število brezposelnih v EU (27 2023)

  13 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2021)

  75% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2022)

  21% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2022)