Romana Tomc: V Cankarjevem letu praznuje tudi Ustanova Ivana Cankarja za štipendiranje

  Objavljeno: Torek, 11.12.2018    Rubrika: Zadnje novice
  1387
  Danes mineva 100 let od prezgodnje smrti našega pisatelja, pesnika, esejista in politika Ivana Cankarja. V spomin na njegovo delo in zapuščino je letošnje leto razglašeno za Cankarjevo leto. Po celotni Sloveniji v njegovo čast potekajo prireditve, s katerimi se spominjamo življenja in dela tega velikega Slovenca.
   
  Zaradi njegovega življenja, ki simbolično ponazarja tudi življenje mladih, ki potrebujejo nekaj vzpodbude, da bi lahko uresničili svoje cilje, smo si ime Ivana Cankarja izposodili pri naši dobrodelni ustanovi. Ustanova Ivana Cankarja za štipendiranje pomaga mladim dijakom in študentom pri premagovanju finančnih ovir, s katerimi se soočijo med svojim izobraževanjem.
   
  Ustanova je dejavna že 19 let in tudi letos smo s pomočjo razumevajočih pozameznikov, ki so velikodušno prispevali v naš sklad, nekaj mladim omogočili nadaljevanje njihove poti razvoja v izobražene, mlade posameznike. Posameznike, ki bodo lahko Sloveniji vrnili, kar je vanje vložila in iz nje naredili močno in ponosno državo, kakršno bi si želel tudi sam Cankar. 
   
  Ob zaključku Cankarjevega leta naj vam zaželim poguma in ponosa v novem letu 2019! Naj staro leto ostane v lepem spominu, novo pa naj prinese mnogo priložnosti za ustvarjanje novih, še lepših! 
   
  In, kot je dejal Ivan Cankar:
   
  "Ker narod potrebuje v teh težkih časih vse svoje sile, kliče vse in vsakogar! Če kdaj, v teh časih je potreba, da si zvesto pogledamo iz obraza v obraz, da si sežemo v roke, se strnemo v eno vrsto.
  Strahopetec je, kdor zdaj trepeče, da bi se mu ob takem zbližanju morda ne odkrhnila ta ali ona mrvica njegovih strankarskih načel ali njegovega svetovnega naziranja."


  Srečno v prihajajočem letu 2019! 
   
  Romana Tomc, 
  predsednica Ustanove Ivan Cankar za štipendiranje
  « Nazaj na seznam

  510,284.430
  Prebivalcev v EU

  4,017.000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  20,908.000
  Število brezposelnih EU (28 2016)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2015

  11 %
  Prebivalci med 15 in 24 let

  19 %
  Prebivalci nad 65 let