Romana Tomc v Temi dneva

  Objavljeno: Četrtek, 14.05.2020    Rubrika: Zadnje novice
  Nova24 tv 13.5.
  Evropska poslanka Romana Tomc je bila včeraj gostja oddaje Tema dneva na Nova24TV. V oddaji je beseda tekla o dopisu zunanjega ministra, dr. Anžeta Logarja, ki ga je priložil poročilu, ki ga je za Evropsko komisijo pripravilo ministrstvo za pravosodje. Poročilo je pripravljeno na podlagi poziva Komisije državam članicam, na podlagi njih pa bo Komisija ocenila stanje pravne države v Evropski uniji. V dopisu je Logar naštel nekaj dejstev, ki bo besedah Romane Tomc: "zagotovo niso ideološke narave, kot mu zdaj nekateri očitajo, ampak popolnoma strokovne. Je res, da sodni postopki v Sloveniji pogosto zastarajo? Je. Vse, kar je v dopisu navedel Anže Logar, drži. To je tisto, kar je najbolj zbodlo nasprotnike."

  Dodaja: "O stanju pravne države v Sloveniji se je na nivoju Evropske unije govorilo premalo, oziroma preveč površno. Ni dovolj, da imamo v Sloveniji dobro napisane zakone, kar nas pogosto pohvalijo, pomembno je tudi, kako se ti izvajajo, kako institucije delujejo. Upam, da bo Evropska komisija v svoji oceni zmogla pogledati tudi pod površje."

  V nadaljevanju oddaje sta se z voditeljem Luko Svetino dotaknila tudi aktualnega dogajanja doma in v Evropi. Po besedah evropske poslanke, nas: "čaka težka jesen. Vlada Republike Slovenije, na čelu z Janezom Janšo, je z zajezitvijo zdravstvene krize že dokazala, da ve kaj počne in da je v svojem delu uspešna. Od nje je seveda odvisno, kako bomo pripravljeni na prihajajočo gospodarsko in z njo tudi socialno krizo. Verjamem, da se bo vlada tudi tu izkazala s svojo odločnostjo."

  Ste včerajšnjo oddajo zamudili?
  Vabljeni k ogledu posnetka. 

  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let