Romana Tomc: Z lepilom na podplatih

  Objavljeno: Torek, 01.06.2021    Rubrika: Zadnje novice
  Zajeta slika
  Evropska poslanka Romana Tomc je včeraj sodelovala v spletnem pogovoru o novem zborniku “Z lepilom na podplatih”, ki je izšel ob trideseti obletnici slovenske države.

  “30 let mineva odkar smo stopili na pot samostojnosti, ta je bila polna vzponov in padcev. A Slovenke in Slovenci imamo vse razloge da ostanemo optimistični in da smo ponosni na svojo državo. Prebijamo se skozi krizo, ki je prizadela ves svet, vsaka država se je soočila po svojih najboljših močeh. Vlada Republike Slovenije je zadnje leto zares oddelala z odliko. Če primerjam z Belgijo, kjer se trenutno nahajam, tu življenje še vedno poteka zelo okrnjeno, ekonomske napovedi so slabše, cepljenje poteka počasneje. Maske na ulicah so še vedno obvezne, tudi storitve se odpirajo počasi. Ko se iz Belgije vračam v Slovenijo, imam občutek, da sem prišla v povsem drug svet," je poudarila v svojem nagovoru.

  "Le 8 let so Slovenijo vodile desno sredinske vlade, ostala leta je imela oblast v rokah levica. In vse te napačne odločitve vladajoče garniture so nas danes pripeljale do razpotja. Nekje na poti smo skrenili s poti, kljub temu da ima Slovenija ogromne potenciale, ti ostajajo neizkoriščeni. Otresti se moramo spon preteklosti in Slovenijo popeljati nazaj na pot razvoja in demokratizacije. Tudi Evropska unija se zaveda, da smo se znašli v poziciji, ki ne vodi več nikamor. V zadnjih letih nas je prizadelo veliko število kriz, sledile so si ena za drugo. Zastaviti si moramo jasne cilje in jih nato tudi zasledovati," je dodala.

  V kolikor ste pogovor zamudili, si boste lahko posnetek kmalu ogledali na Youtube strani Celjske Mohorjeve družbe. 
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)