Romana Tomc za 24ur Zvečer: "Dolžni smo, da zaščitimo naš, evropski način življenja."

  Objavljeno: Sreda, 04.11.2020    Rubrika: Zadnje novice
  viber_image_2020-11-04_09-16-44
  Evropska poslanka Romana Tomc je bila včeraj zvečer gostja informativne oddaje 24ur Zvečer. Osrednja tema pogovora so bili nedavni tragični dogodki na Dunaju in odziv Evropske unije in njenih voditeljev.

  "Izražam sožalje vsem, ki so bili prizadeti v včerajšnjem napadu, tako žrtvam, kot njihovim svojcem. Včerajšnji dogodek je bil direkten napad na naše življenje, mir, demokracijo. To so vrednote, za katere se moramo boriti. Zato besede niso več dovolj, potrebna so dejanja," je poudarila Romana Tomc v svojem nagovoru.

  "Veseli me, da so tudi evropski voditelji, kljub neki začetni vljudnosti, zavzeli odločno pozicijo in napovedali ostre ukrepe v boju proti terorizmu. Tudi v Evropskem parlamentu lahko v tem boju naredimo veliko. Dolžni smo sprejeti ukrepe in zaveze, da zavarujemo naš, evropski način življenja. Ves čas, tudi ko bomo glasovali o končnih predlogih, pa moramo imeti te žrtve pred očmi. Ne smemo dopustiti, da iskanje ravnovesja med zaščito življenja in zaščito drugih pravic, kot so pravica do varovanja podatkov, zopet postane ovira. Dolžni smo, da zaščitimo naše ljudi. Upam, da bo odločno stališče voditeljev prizadetih držav končno vplivalo tudi na odločanje v Evropskem parlamentu, ne glede na politično stran, ki ji poslanci pripadamo," je nadaljevala.

  Za konec je dodala: "Ne smemo čakati, da se zgodi nova tragedija. Dejanja so potrebna takoj. Naše meje so preveč odprte, premalo smo pozorni na to, kdo prihaja k nam, v Evropsko unijo. Vsakdo je dobrodošel, če je pripravljen spoštovati naše vrednote. Proti vsem tistim, ki jih ne, pa se moramo boriti z vsemi sredstvi. Najti moramo vzroke in sredstva, da tragedije, kot sta se zgodili v Franciji in Avstriji, preprečimo."
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Prebivalcev v EU

  2734000
  Mladih brezposelnih med 15 in 24 let

  13984000
  Število brezposelnih EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma 2020

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU

  20% %
  Prebivalci nad 65 let