V najtežjih časih zmagujejo samo najboljši!

  Objavljeno: Sreda, 05.01.2022    Rubrika: Zadnje novice
  siol.
   
  https://siol.net/posel-danes/novice/the-economist-slovenija-je-med-zmagovalkami-epidemije-569811

  Čestitke Vladi RS in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da smo skupaj dosegli ta res zavidljiv rezultat. Mnogo nas je, ki delamo, podpiramo, spodbujamo in sodelujemo na različnih področjih. Spoštujemo vsa prizadevanja vlade, ki se trudi za zdravo in uspešno Slovenijo. Zelo veliko nas je, precej več, kot nas skušajo prepričati z raznimi prirejenimi anketami. 
  V tem skupnem boju za bolj zdrav in boljši jutri je pomemben prav vsak posameznik, vsak na svojem področju, vsak s svojim delom in zgledom, vsak na svoj način in vsak po svojih močeh. Zato res hvala vsem!

  V izjemnih in nepredvidljivih razmerah kovid krize, ob tem da je bilo gospodarsko in socialno stanje države že pred kovidom slabo in potrebno resnih strukturnih sprememb. Ob destruktivni opoziciji, protestih, tožarjenju v Bruslju, antivladnih medijih in odkritem rušenju ukrepov s strani t.i. neodvisnih institucij, je Vlada RS Slovenijo povzdignila med zmagovalce. 

  Jasen cilj, znanje, izkušnje, trdo delo, pogum, vztrajnost, predanost in iskrena skrb za Slovenijo so dali rezultate, ki jim ni mogoče oporekati, ker so boljši od tistega kar smo pričakovali. Vedeli smo, da smo dobri in verjeli smo v naše ukrepe, vendar nismo mogli vedeti, da smo boljši celo od vseh drugih. Samo Danska je pred nami, neverjetno. Verjamem, da marsikoga razganja od ljubosumja. 

  Ob tem ni odveč spomniti, da je ta lestvica samo ena od mnogih priznanj za odlično delo. Vsak dan pride kakšna potrditev, od OECD do bonitetnih institucij, ki nam prav tako vse po vrsti dajejo dobre ocene. 

  Res izjemno, samo tako naprej!

  Foto: Siol.net   
  « Nazaj na seznam

  446824564
  Število prebivalcev v EU (2020)

  2734000
  Število mladih brezposelnih med 15 in 24 let v EU (2020)

  13984000
  Število brezposelnih v EU (27 2020)

  16 %
  Razlika v plačilu med spoloma (2020)

  65% %
  Odstotek aktivnega prebivalstva EU (2020)

  20% %
  Odstotek prebivalcev nad 65 let v EU (2020)